03 juni 2010

Amescadors roepen nostalgische gevoelens op

DORDRECHT – Twaalf Amescadors, speciale campers die Ames van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig heeft gebouwd, stonden zaterdag 29 mei aan de Handelskade. Met de drukte van Dordt in Stoom op de achtergrond, konden de bezoekers even wegdromen bij de historische campers waarmee nog steeds wordt gekampeerd.

De bezoekers genoten van de Volkswagenbusjes met een aangebouwd zwevende tentje aan de achterkant. Daarin slaapt de kampeerder met de voeten in de bus en het hoofd in de tent. De geruite gordijntjes en bankkussens, met veel oranje, roepen onmiddellijk associaties op met kamperen in de jaren zeventig.De eigenaren hebben zich twee jaar geleden verenigd in een eigen club. “We krijgen vandaag leuke reacties van de bezoekers die ons vertellen over hun eigen kampeerervaringen uit die tijd”, vertelt Alfred de Jong die samen met Corrie de Zwaan en Jack Scheffel het Amescadorteam vormt binnen de club.

Bijzaak wordt hoofdzaak
De bijeenkomst maakte onderdeel uit van een kampeerweekend dat werd gesponsord door Ames Autobedrijf. Directeur Leen de Koning genoot van de bijeenkomst: “Dit is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Ames. Eind jaren zestig werden veel Volkswagenbussen verkocht, maar ook ingeruild. We hadden er terreinen vol mee staan. Het idee om ze om te bouwen tot camper was van de toenmalige bedrijfsleider Cor Scheffel en Jan Ames. Het werd een succes, dat was de eerste keer dat van een bijzaak een hoofdzaak werd gemaakt. Later herhaalden we dat principe, daar zijn succesvolle bedrijven als AA Lease, AA Rental en PSB bedrijfswageninrichting uit ontstaan.”

Dat Ames het verleden koestert blijkt ook uit de aanwezigheid van een historische racewagen gebaseerd op de Volkswagen Kever.Dit exemplaar is in opdracht van Ames geheel gerestaureerd door René Tientjes en Jacco Rijsdijk, de Formule Vee verwerft een vaste plek in de showroom! Het evenement trok ook de nodige aandacht van andere Volkswagenbus- en Keverliefhebbers. Het typerende gepruttel van de luchtgekoelde motoren wist de geluiden van Dordt in Stoom met gemak te overstemmen. Veel meer informatie over de Amescador is te vinden op www.amescador.nl.

Geen opmerkingen: