08 juli 2009

LOS ANGELES

Zachtjes wiegen en zingen de Jackson-broers mee als Mariah Carey een van de eerste grote hits van de Jackson 5 zingt, Ill be there. Hun emoties verborgen achter zwarte zonnebrillen, één zilveren glitterhandschoen aan.

play
Jacksons dochter Paris omringd door familieleden.De kist van Jackson wordt het Staples Center binnengedragen door zijn broers. Jermaine Jackson in tranen bij zijn speech. De met rode rozen bedekte kist van Jackson.

De broers van Michael Jacson dragen de kist het Staples Center binnen. FOTO AFPEen fan houdt een gedenknummerplaat omhoog. Een beeltenis van Michael Jackson in het Staples Center.De familie Jackson bij de herdenking.
Magic Johnson (r.) en zanger Usher. Lionel Ritchie. Motown-baas Barry Gordy. Brooke Shields spreekt bij de herdenking van Michael Jackson. Mariah Carey. Het lichaam van Michael Jackson arriveert bij het Staples Center in Los Angeles. Voor het podium, waarop de popster nog maar een paar weken geleden zijn laatste repetities hield, blinkt de goudkleurige lijkkist met het lichaam van de King of Pop. Foto’s van de ster schieten als collectieve herinneringen voorbij op een groot scherm.

De familie Jackson heeft dinsdag met een ingetogen show het leven gevierd van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles. Artiesten als Lionel Richie, Stevie Wonder, Jennifer Hudson en John Mayor brengen muzikale eerbetonen aan ‘MJ’ en diverse vrienden halen herinneringen op aan het wonderkind dat uitgroeide tot de beroemdste artiest ter wereld.
Een hevig geëmotioneerde Brooke Shields vertelt over haar bijzondere vriendschap met Jackson en sportster Magic Johnson verklapt dat het mooiste moment in zijn leven was toen hij ontdekte dat de uitvinder van de moonwalk ook gewoon Kentucky Fried Chicken eet.

Maar het meest emotionele moment komt als dochtertje Paris - jarenlang verscholen achter maskers en sjaals - snikkend vertelt aan de wereld: ,,Sinds ik werd geboren was mijn vader de beste vader van de wereld. Ik wil alleen maar zeggen: Ik houd zoveel van hem.’’


BRON:EPA

Geen opmerkingen: