21 december 2008

Amescador T1

Gisteren was het eindelijk zover.
Samen met Alfred de Jong, zijn we gaan kijken bij een VW T1 bus met Amescador interieur.

Deze afspraak hadden we gemaakt met de huidige eigenaar Pieter Grabijn.Pieter is de derde eigenaar van deze bus, en heeft deze kunnen overnemen van een goede kennis. De bus is in topconditie, en stamt uit 1958. De bus is destijds afgeleverd als een brandweerbus. De vorige eigenaar heeft de bus omgebouwd naar een camper met een Amescador interieur uit december 1967. Dit interieur is in deze jaren vermoedelijk "los" aangeschaft bij Ames en in een [andere] T1 geplaatst. Later is dit interieur in Pieter's bus geplaatst. Het is duidelijk aan het interieur te zien, dat dit de voorloper van de Amescador interieuren is, zoals wij ze kennen. Erg leuk om te zien.
Ondanks dat deze bus er goed uitziet, wil Pieter de bus geheel restaureren, zowel van buiten als van binnen. Het interieur wil hij weer in de originele [gebeitste] kleuren brengen.
Bij de aanschaf van deze bus, was ook een voortent aanwezig. We kunnen voor 99% zeker zeggen, dat dit een originele Amescador voortent is. Zeldzaam! Ook de voortent ziet er zeer goed uit.Al met al kunnen we zeggen dat deze T1 met Amescadorinrichting en Amescador voortent een enorme aanwinst is voor de Amescador Club. Pieter heeft al toegezegd dat hij bij volgende Amescador Meetings erbij zal zijn.

Geweldig!

Wij wensen Pieter heel veel plezier met zijn schitterende T1.


Geen opmerkingen: