23 juni 2007

Wat is scrappen?


Scrappen is eigenlijk niets anders dan het creatief inplakken van foto’s in een fotoalbum. In Amerika is het al een hele rage en nu is het over gewaaid naar Nederland. Iedereen maakt wel eens foto’s, maar de meeste foto’s verdwijnen in een schoenendoos of worden in plastic mapjes gestopt en vervolgens wordt er niet meer naar om gekeken. Als je eenmaal met het scrappen bezig bent is dat wel anders. Je creëert rond je foto’s een bepaalde sfeer.

Je kunt bij het scrappen van verschillende technieken gebruik maken. Veel mensen maken kaarten en al die technieken kunnen in het fotoboek verwerkt worden. Ga je op vakantie of ergens naar toe, verzamel dan zoveel mogelijk folders of andere dingen die je in je boek kunt plakken zodat de pagina nog persoonlijker wordt.

Zoek je inspiratie check dan even de site van Elma onder het kopje LAY-OUT
ELMAS SCRAP & HOBBY FORUM
Deze foto's zijn gemaakt door Chantal.

20 juni 2007

Op weg naar het Noordpark



Tegenwoordig is Zwijndrecht een prima plaats voor wonen, werken (vele bedrijven hebben zich in Zwijndrecht gevestigd) en ontspannen. Voor ontspanning zijn er in en om Zwijndrecht genoeg recreatie mogelijkheden. Zo bieden de uitgestrekte oeverlanden van de rivier de Oude Maas volop mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Zwijndrecht heeft een frequente verbinding over water met Dordrecht (Waterbus). In het Noordpark en langs de oever van de Oude Maas worden de moderne beelden van het Beeldenpark Drechtoevers tentoongesteld.

Bron: VVV Zuid-Holland Zuid

04 juni 2007

Zwarte spar


Picea mariana oftewel de zwarte spar.
Ietwat moeilijk te houden in onze tuin op kleigrond, maar nu staat hij er prachtig bij.

Het Develpad




Slechts weinigen weten dat Zwijndrecht al sinds 1989 jaar een heus arboretum bezit. Het arboretum is gelegen langs de Devel in het Munnike park. De fraaie bomenverzameling is grotendeels voorzien van naambordjes, ze bestaat uit ca. 180 soorten bomen; vooral eiken, beuken, berken, lijsterbessen, kastanjes en sierappels. Het is gelegen in een fraai aangelegd park met een rosarium en een kruidentuin, je mag er plukken!, met daarin enkele oude perenrassen. Het park ziet er zeer goed onderhouden uit. Een bordje meldt dat het hele park door vrijwilligers (circa 30) wordt onderhouden. Het ziet er zo keurig aangelegd uit dat het meer een openbare tuin lijkt. Hier komt ook een tuinenliefhebber aan zijn trekken.

Wie trek heeft in een flinke wandeling gaat terug naar het beginpunt en volgt de Devel; het Develpad. Bij een monumentale lindeboom (even kijken in de holle stam ontspruit een jonge loot die zo een lindeboom het "eeuwige" leven geeft), daar de weg oversteken en we kunnen de oude Devel volgen tot het kerkje van Kijfhoek. Vanaf het voetpad zijn hier vele vogels waar te nemen, zoals slobeend, grote zaagbek, kuifeendjes. Steltlopers als watersnip, witgatje, kievit en scholekster komen er ook voor. Er zijn al meer dan 100 soorten geïnventariseerd.